Γράμμα στο Δήμαρχο...

Αγαπητέ Δήμαρχε, καλημέρα...

Σου γράφω για να σου περιγράψω τι μου συνέβη χθες το απόγευμα... Κατεβαίνω χθες την Μεσογείων με το αυτοκίνητο κατά τις 18:30 όταν ενώ δεν έχει κίνηση, εκεί στο ύψος του θεάτρου "Πόρτα" έχει κολλήσει το σύμπαν στην δεξιά λουρίδα.... "Τι διάολο συμβαίνει?", σκέφτομαι και δεν αργώ να καταλάβω καθώς βλέπω το απορριμματοφόρο να αδειάζει κάδους... "Δεν μπορεί", σκέφτομαι, "Ποιος φωστήρας είχε την ιδέα να βγάλει τα απορριμματοφόρα, 18:30 στο δρόμο?". Διότι σε μια πόλη με άθλιο οδικό δίκτυο, υπεράριθμα αυτοκίνητα, προβληματικές συγκοινωνίες και οδηγούς και πεζούς με σπασμένα νεύρα, η ιδέα του να γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών σε ώρα αιχμής μοιάζει σουρεαλιστική... Από την άλλη μεριά Δήμαρχε, για να μην σε αδικώ, δεν είναι ο δικός σου δήμος ο μόνος στον οποίο έχω δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς και στην Αγία Παρασκευή ή τον Χολαργό, πολλές φορές, πριν πέσει η νύχτα, βγαίνουν παγανιά τα απορριμματοφόρα. Ξέρετε κάτι εσείς οι Δήμαρχοι που εμείς οι κοινοί πολίτες δεν ξέρουμε, κάποια καταπληκτική, επιστημονικά τεκμηριωμένη και ηθικά ακλόνητη αιτία που δικαιολογεί την επιβάρυνση του μπάχαλου στους δρόμους, και μάλιστα τους κεντρικούς, με το να μαζεύεις τα σκουπίδια την ώρα που είναι ακόμα ανοιχτά τα μαγαζιά? Το να μαζεύονται τα σκουπίδια το βράδυ, μετά τις 22:00 ή πολύ πρωί δεν σου φαίνεται καλή ιδέα, Δήμαρχε? Τι ξέρεις που δεν ξέρω εγώ?

Σχόλια

  1. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ να πέσεις σε σκουπιδιάρικο 4-5 το πρωί με μηδενική κίνηση σε άδειο δρόμο, παρά μέσα στο κυκλοφοριακό μπάχαλο της ημέρας. Οι εργαζόμενοι του δήμου για ένα περίεργο λόγο θεωρούν πως εφόσον είναι οι ίδιοι αγουροξυπνημένοι και τα πάντα στην πόλη είναι σε καταστολή, οφείλεις κι εσύ ο δύσμοιρος που θα βρεθείς κολλημένος από πίσω τους με το αμάξι σου ενώ χαράζει, να κοιμηθείς στο τιμόνι μέχρι να αδειάσουν ένα κάδο. Το ύφος δε αν κάνεις κανένα λάθος να κορνάρεις, είναι κάτι μεταξύ "και τι δουλειά έχεις εσύ τέτοια ώρα έξω;!" και "μην με παρενοχλείς και μην με βιάζεις όταν κάνω μπάι πας, θα μου πεθάνει ο ασθενής και θα το 'χεις κρίμα στο λαιμό σου!"
    Φαντάσου, να κατεβαίνω στην Γρηγόρη Λαμπράκη και να τους έχω εμπρός μου από το προπό απέναντι από την μέριμνα ως το σπίτι, αφού κάθε φορά που αποφάσιζα να κάνω παράκαμψη ξεκίναγαν και τους έβρισκα πάλι μπρος μου... 15 λεπτά γι αυτή την απόσταση των 30 δευτερολέπτων, και το καντήλι σύννεφο να συνοδεύει το κελάηδημα των πουλιών με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου... αχχχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αντιλέγω, μου έχει τύχει και μένα και βλαστημούσα την ώρα και την στιγμή που δεν κατούρησα στο μαγαζί που ήμουνα και είπα να κατουρήσω στο σπίτι... !)

    Απλά ρε, είναι σκέτος παραλογισμός να βγάζεις την σκουπιδιάρα στην Μεσογείων 6 και μισή το απόγευμα, την ώρα που ήδη γίνεται χαμός και να τα κάνεις ακόμα χειρότερα.

    Βρες άλλο τρόπο να τα μαζέψεις, πρωί, νύχτα, κάνε από αέρος αποκομμιδή, βάλττα στον πάτο σου, κάνε πάντως κάτι άλλο εκτός από αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην εσπερια (δες Βρυξελλες) οι σκουπιδιαραιοι περναν απο καθε γειτονια δυο φορες τη βδομαδα κι οχι καθε μερα. Ετσι αλλου θα τους δεις 7 το απογευμα κι αλλου στη 1 το βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α, εδώ συχνάζει ο Σπέκυ;

    Πάντως, αν μου επιτρέπετε, η εντύπωσή μου είναι πως οι Βρυξέλλες που δεν είναι και η πιο καθαρή πόλη του κόσμου, είναι πάντως καθαρότερες από την Αθηνα.
    όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος την έχει κοντή του φταίνε οι τρίχες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δευτερο μου ποστ βρε Κροτ ειναι εδω μεσα, οχι και συχναζω. Δεν ειμαι των blogs και των fora, δυο-τρια ποστα εχω ολα κι ολα.

    Τις Βρυξελλες παντως τις βρισκω αρκετα βρωμικες, ιδιαιτερα στο κεντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν περιμένεις απάντηση από τον Δήμαρχο, φαντάζομαι; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Spec

    Έλα ρε Σπεκ, τι λες?
    Πρέπει να σας τρώει το σκουπίδι στας Βρυξέλλας!!!

    Τι έγινε, υπάρχουν και χειρότερα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ tho

    Ποιός είναι η κοντή ψωλή είναι το θέμα και ποιές οι τρίχες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Litanie des Saints

    Όχι ρε συ, τι απάντηση, φιλολογικού και λογοτεχνικού (my ass...) περιεχομένου είναι το post...

    Σιγά μην απαντήσει κανείς, εδώ σε σοβαρότερα θέματα και δεν κάνουν τον κόπο...

    Υ.Γ. Καλώς ήρθες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ορίστε, σε τίμησε και σένα ο tho. Για να μην παραπονιέσαι... :-)

    Αυτό είναι καινούριο σχέδιο της Δηαμαρχάρας μας. Δεν έχει πολύ καιρό που σταμάτησαν να περνάνε μετά τις 10 το βράδυ όπως πάντα και αδειάζουν πλέον τους κάδους εκεί, γύρω στις 6 το απόγευμα. Τι σχέδιο είναι τώρα αυτό και ποιός το σκέφτηκε θα σε γελάσω.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η βρωμια στις Βρυξελλες δεν εχει να κανει με τις σκουπιδοσακουλες. Ειναι περισσοτερο χαρτακια, κουτακια, γενικα σκουπιδια που προοριζονται για τους μικρους καδους αλλα πετιουνται στον δρομο (η εικονα στο κεντρο χειροτερευει λογω της συχνης παρουσιας αποτελεσματων ολοημερης μπυροποσιας).

    Τις σακουλες τις κραταμε σπιτι μας και τις κατεβαζουμε τις μερες που θα περασει ο σκουπιδιαρης. Στη γειτονια μου πχ ειναι καθε Τριτη και Παρασκευη. Εξαλλου δεν υπαρχουν και μεγαλοι καδοι, απλα τα αφηνουμε μπροστα απο την πορτα μας.

    Λεπτομερεια: Υπαρχει συγκεκριμενη σακουλα (αλλιως δε τα μαζευουν) για τα σκουπιδια και αναλογα με το χρωμα οφειλεις να κανεις ταξινομηση με σκοπο την ανακυκλωση. Η οικολογικη μου ομως συνειδηση αγγιζει το μηδεν και χρησιμοποιω την "γενικη για τα παντα" σακουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Daria

    Καλά τρόπος του λέγειν ήτανε, ρε γαμώτο δεν το έλεγα σοβαρά ότι θέλω ένα δικό μου τρολ...

    Σχετικά με τα σκουπιδιάρικα, υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με το κόστος των εργαζομένων στην καθαριότητα, το οποίο φαντάζομαι είναι διαφορετικό όταν δουλεύουν βραδυνά και διαφορετικό όταν δουλεύουν απόγευμα...

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Spec

    Σκουπιδάκια και τέτοια στις Βρυξέλλες?
    Τι διάολο τόσο πολλοί είναι οι Έλληνες στο Βέλγιο??? :)))))

    Κι εγώ με τη γυναίκα μου δεν κάνουμε πολλά σκουπίδια και έχουμε και τον κάδο στο μπαλκόνι, έξω από την κουζίνα, οπότε το πολύ 2 φορές την εβδομάδα γεμίζει η σακούλα για να πεταχτεί. Αν όμως είναι πολλά τα άτομα μέσα στο σπίτι, βλέπε οικογένεια, και γίνονται πολλά σκουπίδια, πώς δουλεύει το 2 φορές την εβδομάδα, δεν πνίγονται από την σκουπιδίλα?

    Επίσης...

    Ανακύκλωσε ρε τομάρι, δεν πονάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έτσι κάνετε στας Βρυξέλλας Σπεκ; Μου θυμίζει παλιά παλιά, που δεν υπήρχαν σακούλες και κάδοι και οι νοικοκυρές ήξεραν τι ώρα περνούσε η "σκουπιδιάρα" και κατέβαιναν με τους σκουπιδοτενεκέδες τους να τους αδειάσουν. Τους έπαιρναν οι σκουπιδιάρηδες, τους άδειαζαν στο φορτηγό (ανοιχτό φορτηγό) και τους πετούσαν πίσω. Φωνές και κακό οι νοικοκυράδες που τους πετάγανε άτσαλα. Και φυσικά εκεί γινόταν και το κουτσομπολιό για το ποια ήταν προκομμένη και ποια όχι από το πόσο "καθαρός" ήταν ο σκουπιδοτενεκές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ αντγωνιστικές οι ελληνίδες νοικοκυρές, ποιά έχει την καλύτερη μπουγάδα, ποιά είναι η καλύτερη μαγείρισσα, οκ πάω πάσο...

    Ποιά έχει όμως τον πιο καθαρό σκουπιδοντενεκέ, δεν το είχα ξανακούσει!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ασκοποι μοντερνισμοι δεν χωρανε στην πολη μας. Τις σακουλες τις αφηνουμε εξω απο την πορτα ή στο κοντινοτερο δεντρακι (ακομα κι αν καποιος εχει μεγαλη παραγωγη σκουπιδιων πρεπει να τα κρατησει εντος του σπιτιου).

    Snow, σε ενα απο τα μαθηματα ολλανδικων καναμε για τα σκουπιδια, την ενεργεια, την ανακυκλωση κτλ. Ρωταει λοιπον η δασκαλα ποιοι ταξινομουν τα σκουπιδια στις ειδικες μπλε, κιτρινες, ασπρες, πρασινες σακουλες. Απο τα 12-13 ατομα στην ταξη ολοι σηκωσαν τα χερια τους εκτος απο εναν Ελληνα (την αφεντια μου) και μια Ελληνιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φάνηκε το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο και στους κουτόφραγκους ε?

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Τις σακουλες τις κραταμε σπιτι μας και τις κατεβαζουμε τις μερες που θα περασει ο σκουπιδιαρης."

    Δηλαδή ρε Σπέκουλε εκεί στις Βρυξέλες όταν καθαρίζετε γαύρο και μπαρμπούνια ή όταν τρώτε τα πιτόγυρα με τις κρεμμυδίλες κρατάτε μετά τις σακούλες και 2-3 μέρες μεσ' το σπίτι και τις καμαρώνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...και τις καμαρώνετε...

    χαχαχαχαχα!!!!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ήρθα για να διαψεύσω το Σπέκυ:
    εξασρτάται από τη γειτονιά: στη δικιά μας έχει κάδους (ή η κάθε πολυκατοικία έχεις τους κάδους της που τους βγάζει έξω τις ορισμένες μέρες).

    Δε ντρέπεσαι να μη διαχωρίζεις τα ανακυκλώσιμα Σπέκυ; Τεμπελομπίσκοτο! Το ξέρεις πως μπορείς να φας πρόστιμο χοντρό γι'αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ krotkaya

    Μπορεί να γίνει και ανώνυμη καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία για να τιμωρηθεί ο βρωμερός (στην κυριολεξία!!! ) εμιγκρές...

    Χαρ, χαρ, χαρ!!!

    Οι Βέλγοι είναι φίλοι μας...

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χε...
    μου βάζεις ιδέες!

    "Αγαπητέ Δήμαρχε,
    βρομερό μπισκότο δεν διαχωρίζει τα προς ανακύκλωση απορρίμματα! Βρες το και τιμώρησέ το: φάτο!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπουαχαχαχα!!!

    Φάτο Δήμαρχε αλλά μην ξεχαστείς να ανακυκλώσεις το περιτύλιγμα!!!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου