Δύσκολες εποχές...

Δύσκολες εποχές για όλους και για κάποιους ακόμα πιο δύσκολες... Ένα επιπόλαιο, κατά πως φαίνεται, πρόβλημα υγείας του μικρού, μας ταλαιπωρεί εδώ και μια εβδομάδα και μας έχει γεμίσει άγχος και σαν να μην έφτανε αυτό, χθες ήρθαν τα άσχημα νέα ότι πολύ δικό μου συγγενικό πρόσωπο, ο νονός μου, υπέστη ισχυρό εγκεφαλικό και βρίσκεται στην εντατική διασωληνωμένος... Σήμερα περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων του μικρού και είμαστε σε ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία για να μαθαίνουμε νέα του νονού μου... Ελπίζω κι εύχομαι όλα να πάνε καλά και να μην τριτώσει το κακό...

Σχόλια

  1. αχ όχι, να' ξερες πόσο στεναχωρήθηκα για το μικρό σας, αν χρειαστείς κάποια πληροφορία για γιατρό, οτιδήποτε στείλε mail, αν μπορώ να βοηθήσω :(:( Eλπίζω να περάσει, ναι? Να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια, πιο πολύ ανησυχώ για το μωρό παρά για το νονό σου, για τους μεγάλους τα προβλήματα υγείας είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα. Όπως και να' χει περαστικά να είναι του ανθρώπου. Περιμένω νέα για το μωρό σας :(:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικά στον μικρό Snow, μην στεναχωριέσαι, χτίζει ανοσοποιητικό τώρα και τον πρώτο χρόνο θα τα έχετε αυτά πάνω κάτω. Μετά θα ηρεμήσει.

    Περαστικά και για τον νονό σου αδερφέ, μακριά απο όλους μας τα θέματα υγείας και περαστικά να είναι. Όλα καλά να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσια, ευχαριστώ για τις ευχές σας...

    Ο μπέμπης δεν έχει κάτι σοβαρό, κατά πως φαίνεται, παρά το γεγονός ότι έχει διάρροια εδώ και μια εβδομάδα περίπου εξακολουθεί να είναι ευδιάθετος, φαγανός και γελαστός, το πρόβλημα είναι ότι δεν εντοπίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει παρά το γεγονός ότι τον έχει εξετάσει η γιατρός του και του έχουμε κάνει πολλές εξετάσεις... Είμαστε κι εμείς, εγώ κι η μάνα του, μονίμως στην τσίτα και μας έχει φάει το άγχος...

    Για τον νονό, τι να πω? Ούτε τόσο μεγάλος είναι, ούτε είχε άλλα προβλήματα υγείας και σε καλή κατάσταση είναι... Ήταν πολύ ξαφνικό, οι γιατροί λένε ότι τουλάχιστον δεν υπήρξε μη αναστρέψιμη βλάβη σε βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου... Άντε να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η διάρροια μπορεί να οφείλεται σε χίλια δυο πράγματα. Να ιδρώνει απο την ζέστη και να την αρπάζει, να του προκαλεί διάρροια το γάλα. Θηλάζει ή παίρνει γάλα φαρμακείου; Επίσης όταν τα μωράκια είναι ακόμα πολύ μικρά, το πεπτικό τους σύστημα ακόμα αναπτύσσεται οπότε μπορεί να εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα.

    Αν τρώει και είναι ευδιάθετος μην φοβάστε.

    Δεν το παίζω γιατρός για τ' όνομα του Θεού, αλλά μετά απο μια μακρά θητεία του παρελθόντος σαν ιατρική επισκεπτης και με τα μωρά της κουνιάδας μου απο πάνω, και σε λίγο και της αδερφής μου, κάτι λίγα έχω μάθει.

    Όσο για το εγκεφαλικό, μην αναρωτιεσαι. Τρία περιστατικά γνωστών τον τελευταίο μήνα, ηλικία απο 30-40, νέοι άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερα καταχρηστική ζωή ή οικογενειακό ιστορικό, έμφραγμα και εγκεφαλικό.

    Η διάγνωση;

    Άγχος, κακοί ρυθμοί ζωής. Μου έλεγαν οι γιατροι εκεί και η κουμπάροι μου που είναι στρατιωτικοί χειρούργοι πως καρδιακά, εγκεφαλικά, νευροπιέσεις, ζάχαρα, ψυχολογικά προβλήματα και καρκίνοι, τους έρχονται ασταμάτητα απο όλες τις κατευθύνσεις και μάλιστα σε όλο και νεότερες ηλικίες.

    Μην απορείς. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν όχι ! Πολύ στεναχωρήθηκα !

    Και ο ανιψιός μου , που είναι 8 μηνών, έχει διάρρεια , αλλά ο γιατρός τους είπε να μην ανησυχούν ,ότι μπορεί να είναι από την ζέστη !

    Εγώ δεν είμαι σε θέση να σου δώσω συμβουλές !
    Θα ευχηθώ όμως μέσα απο την καρδιά μου περάστηκα και για τον μπέμπη και για τον νονό σου !
    Εύχομαι ολα να πάνε καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κορίτσια ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!

    Ο μπέμπης φαίνεται να στρώνει από χθες, είναι πιο ήσυχος και η κοιλίτσα του λιγότερο...παραγωγική!!!

    Οι γιατροί μας έχουν τρελάνει, είμαστε κι εμείς φοβερά αγχωμένοι και δεν ξέρουμε τι γίνεται... Μια γιατρός που τον πήγαμε χθες μας τρέλανε εντελώς, μας έλεγε εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που έλεγε η παιδίατρός μας ενώ πρότεινε άμεση...ορθοσκόπηση!!! Το γεγονός ότι δουλεύει σε ιδιωτική κλινική με παιδογαστρεντερολογικό τμήμα δεν πρέπει να είναι τυχαίο...

    Είναι τραγικό πράγμα να μην εμπιστεύεσαι τη γιατρό του παιδιού σου, μεγάλη κατάντια, και δεν πιστεύω ότι είμαι ο μόνος...

    Για τον νονό, τα νέα είναι ότι κάνει πολύ μικρά αλλά θετικά βήματα... Ελπίζουμε και περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Snow, μην ανησυχείς για το μπέμπη. Σε καταλαβαίνω βέβαια, κι εγώ μισότρελη από άγχος ήμουν τα πρώτα χρόνια του μικρού, αλλά όπως σου είπαν και παραπάνω χτίζει ανοσοποιητικό τώρα. Η διάρροια μέχρι και από δόντι που ετοιμάζεται να βγει μπορεί να προέρχεται. Οι γιατροί δεν τα πιστεύουν αυτά αλλά πως να εξηγήσω το φαινόμενο του δικού μου, που σε κάθε δόντι που έβγαζε συγκαιγόταν ο κώλος του άσχημα; Μετά από δυο μέρες όμως τσουπ! εμφανιζόταν ένα δοντάκι και το σύγκαμα εξαφανιζόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που μας έχει τρομάξει είναι ότι υπάρχουν ίχνη αίματος στα κακά του... Μπορεί να εμφάνισε αλλεργία αλλά όλα τα τεστ έχουν βγει αρνητικά...

    Τώρα μίλησα με την Μ. και μου είπε ότι πάλι είδε λίγο...

    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. από ωραία ατμόσφαιρα τίποτε άλλο. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, δεν έχω και πολύ καλή διάθεση σήμερα, χτες βίωσα μια οδυνηρή κατάσταση που δεν είναι κι αναστρέψιμη....Οργίζομαι που ξέρω ότι φταίνε άλλοι και την πληρώνουμε εμείς. Αυτό νιώθω. Οργή. Περαστικά στο μικράκι σας, να μου το φιλήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να 'σαι καλά... Μια κρύο μαι ζέστη είμαστε... Τώρα μίλησε η Μ. με ένα γιατρό πολύ καλό και με πολύ μεγάλη θέση και ήταν απόλυτα καθησυχαστικός... Τι να πω, μακάρι να παάνε όλα καλά και να τελιώνει αυτή η ιστορία, έχουμε κουραστεί όλοι πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς με τους παιδιατρους παίζει μια περίεργη κατάσταση. Εγώ τα έχω δει και εκ των έσω αν και δεν υπάρχει νόημα να πω πολλά αυτή την στιγμή. Το αιματάκι οφείλεται στην παρατεταμένη διάρροια, όταν συμβαίνει για ένα άλφα χρονικό διάστημα, το έντερο απο την διαρκή κίνηση και φθορά λόγο της ευκοίλιας, βγάζει αιματάκι. Αν δεν είναι μεγάλη η ποσότητα και το παιδί εξακολουθεί να είναι ευδιάθετο, παρακολουθήστε το για τις επόμενες δύο ημέρες, απο την στιγμή που αρχίζει και βελτιώνεται, λογικά θα σταματήσει. Αν όχι, πάρτε και νέα γνώμη. Είναι καλό που οι εξετάσεις δεν έχουν δειξει τίποτα ανησυχητικό.

    Έχω δει γονείς να παθαίνουν κρισάρες απο βλακείες που τους έλεγαν άνθρωποι που κακώς ονομάζονται γιατροί, χωρίς φυσικά να ισοπεδώνω τον κλάδο.

    Γεννάει η κουνιάδα μου 2 εβδομάδες πρόωρα. Το μωράκι ήταν λίγο μικρό γιατί ο πλακούντας είχε αρχίσει να ατροφεί, τελικά γεννάει. Το μωρό επάνω στους δύο μηνες παθαίνει ίκτερο και κάνει παρατεταμένη ευκοίλια. Τον κρατάνε μέσα μία νύχτα μέσα κάτω απο υπεριώδες φως και επιστρέφουν, να της έχουν πει της κοπέλας ένα κάρο μαλακίες, να κλαίει και να οδύρεται.

    Οι παιδίατροι δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν αν ο ίκτερος θέλει ηλιακό φως ή όχι. Άλλοι λένε πως κάνει καλό και άλλοι όχι. Δεν ήξερε τι να κάνει. Να προσπαθώ να της εξηγήσω πως ο ίκτερος είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στα νεογέννητα, χτίζει ανοσοποιητικό και κάνει αντιδράσεις και το πεπτικό σύστημα προσπαθεί να προσαρμοστεί. Της προτείνω να αλλάξει το γάλα του φαρμακείου γιατί είχε σταματήσει να θηλάζει επειδή δεν κατέβασε γάλα, και να βγάζει λίγο το μωρό στον ήλιο. Με ακούει και σε 3 μέρες το μωράκι ήταν περδίκι. Το φως ωφέλησε, και το γάλα που έπαιρνε τελικά το πείραζε.

    Άκου ορθοσκόπηση σε νεογέννητο ρε! Αν δεν υπάρχει πάρα πολύ σοβαρός λόγος για κάτι τέτοιο, ούτε καν πρέπει να γίνεται αυτό.

    Άλλο περιστατικό. Ο πεθερός μου έχει λευχαιμία η οποία ευτυχώς παέι καλά. Πέρυσι η γιατρός του αποφασίζει να του κανει εμβόλιο γρίπης. Αρχίζω την γκρίνια και τους λέω πως σε λευχαιμικό άτομο με προβληματικά λευκά είναι παράλογο να κάνεις εμβόλιο γρίπης που έχει άμεση επιρροή στα λευκά αιμοσφαίρια και εμπεριέχει τον ίδιο τον ιό. Μου την λένε, με ειρωνεύονται και μου πετάνε να κοιτάξω την δουλειά μου, και του κάνουν το εμβόλιο. Δεν με άκουγε κανένας. Μέσα σε 2 μέρες τα λευκά του πεθερού έπεσαν απο τις 100.000 στις 20,000!

    Έγινε της πουτάνας το κάγκελο και μου ζήταγαν συγνώμη με σκυμμένες μούρες.

    Ντροπή τους ρε...

    Δεν γαμ..., εγώ τελικά θα γινόμουν καλή γιατρός.

    Ενημερώνε με Χιονόμπαλα. Και αν θέλεις μπορώ να ρωτήσω τους δικούς μου και να βρω και να σου δώσω το τηλ του δικού μου παιδιάτρου. Αυτός με είχε απο μωρό και τώρα θα έχει και της αδερφής μου. Είναι πολύ καλός.

    Και πες της γυναίκας να γραφτεί το parents.gr, είναι το μεγαλύτερο φορουμ για γονείς, θα την βοηθήσει πολυ.

    Εκεί να ακούσετε ιστορίες για αγρίους απο τους γιατρούς, να στέλνουν τους γονείς στα δέντρα απο την απελπίσια απο αυτά που τους έλεγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπανάνα, να 'σαι καλά για τις συμβουλές σου...

    Επικοινωνήσαμε τώρα με πολύ καλό γιατρό με πολύ υπέυθυνη θέση ο οποίος λόγω συγκεκριμένων συνθηκών (δουλειά και γνωριμίες τις Μ.) είναι σίγουρο ότι δεν μας βλέπει σαν πορτοφόλι και ήταν καθησυχαστικός, ότι το παιδί είναι καλά και να ηρεμήσουμε, στην χειρότερη των περιπτώσεων να έχει ελαφράς μορφής αλλεργία που αντιμετωπίζεται με αντιαλλεργικό γάλα...

    Σε κάθε περίπτωση να είσαι καλά, με συγκινεί πραγματικά το ενδιαφέρον σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλίμονο Χιονομπαλα, άνθρωποι είμαστε ρε γαμώτο. Τα ξέρω τα ζόρια, έχω περάσει και εγώ με τους δικούς μου και με την δική μου υγεία στο παρελθόν και τα έχω δει και απο μεσα. Τι να πει κανείς. Μακριά απο όλο τον κόσμο και χίλιες περαστικά.

    ΥΓ. Τον γιο σου τον έχω καπαρώσει για την ανιψιά μου! :-P

    Μια χιονόμπαλα junior και μια μπανάνα junior! Τρελα! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λες να τα λογοδώσουμε τα παιδιά από την κούνια, σαν τους Ινδούς?

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου