Για το πρώτο μου βιβλίο...

Το πρώτο βιβλίο που απέκτησα και διάβασα όντας παιδάκι, σε ποια ακριβώς ηλικία δεν θυμάμαι, ήταν  "Ο  δεκαπενταετής πλοίαρχος" , του Ιουλίου Βερν... Το λάτρεψα... Πρέπει να το διάβασα τουλάχιστον 10 φορές... Η τύχη του βιβλίου αυτού δεν ήταν καλή...  Ο αδερφός μου, μικρότερος μου κατά σχεδόν 3,5 χρόνια, δεν εκτιμούσε την Λογοτεχνία και αποφάσισε ότι οι εσωτερικές λευκές σελίδες του βιβλίου στην αρχή και στο τέλος ήταν κατάλληλος καμβάς για τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες... Δεν θυμάμαι αν αντέδρασα σε αυτή την "προσβολή" αλλά δεν δέχτηκα να πετάξω το κατεστραμμένο πρώτο μου βιβλίο το οποίο ακόμα βρίσκεται σε κάποια κούτα καταχωνιασμένο στο πατάρι του πατρικού μου...

Σχόλια

  1. αχ ! τι μου θύμησες τώρα !!!
    μαζί με τα ''τεκνα του πλοιάρχου Γκράντ'' ήταν τα αγαπημένα βιβλία όταν ήμουν παιδάκι, όταν λέμε παιδάκι εννοώ περίπου 9-10 ετών! τον λατρευα τον Ιούλιο Βέρν. Βλέπεις τότε η τηλεόραση ήταν στα σπάργανα (1972) και έτσι μαζί με τον αδελφό μου διαβάζαμε τα πάντα, μέχρι και το Ρομάντζο που αγόραζε η μαμά μου διαβάζαμε για να περάσει η ώρα, πόσο μάλλον αυτά τα αριστουργήματα.

    Εμένα ευτυχώς έχουν διασωθεί και είναι ακόμη στην βιβλιοθήκη στο παιδικό μου δωμάτιο!!!

    σε ευχαριστώ γιαυτήν την ανάρτηση, με ταξίδεψε πολύ γλυκά !!!

    καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, έχω κι εγώ πολύ Ιούλιο Βερν στη βιβλιοθήκη, εννοείται είναι στους αγαπημένους συγγραφείς και ο συγγραφέας του οποίου έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία (και τις περισσότερες φορές το καθένα).
    Ο Πύργος των Καρπαθίων είναι επίσης στα τρία αγαπημένα μου βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με προβλημάτισες τώρα, πολύ. Εχω διαβάσει τόσα πολλά βιβλία ως παιδί, που ειλικρινά δυσκολεύομαι να θυμηθώ το πρώτο.

    Η δική μου αδερφή πάντως, 10 χρόνια μικρότερη, αποφάσισε πως έπρεπε να ζωγραφίσει στο εξώφυλλο της γραμματικής των αρχαίων ελληνικών μου όταν ετοιμαζόμουν για πανελλήνιες. Παρ' όλα αυτά, ήταν τόσο αφηρημένο και φουτουριστικό το σχέδιο, που και τώρα ως επαγγελματίας πια αυτή τη γραμματική χρησιμοποιώ.. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ιούλιος Βερν είναι από τους αγαπημένους συγγραφείς της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας και είναι ο πιο αναγνωσμένος από εμένα συγγραφέας, γύρω στα 17 με 18 βιβλία του πρέπει να έχω διαβάσει αλλά τον Πύργο των Καρπαθίων δεν θυμάμαι να τον έχω διαβάσει!!!!

    Καλή Κυριακή σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και δεν ήταν το πρώτο μου βιβλίο, σίγουρα ήταν από τα βιβλία που με ταξίδεψαν και με μάγεψαν! :")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου