Τα βιβλία του 2023...

Ακόμα μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και ήρθε η ώρα για τον αναγνωστικό απολογισμό της... Ενώ το blog δεν μπορείς να πεις ότι είναι αμιγώς βιβλιοφιλικό, το label "Βιβλίο" είναι αυτό με τα περισσότερα posts ετησίως και αυτό που κρατάει το blog στη ζωή , εν τέλει... Τα βιβλία του 2023 λοιπόν δεν ήταν ούτε και φέτος πολλά αλλά ήταν περισσότερα από αυτά του 2022 (🎉🎉🎉)... 

Επίσης τα βιβλία του 2022 είχαν μια ποικιλία, δύο από αυτά ήταν comic albums και άλλα δεν ανήκαν στις συνήθεις κατηγορίες που εγώ διαβάζω... Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο η αναγνωστική "φρενίτιδα" της Μάρας από το καλοκαίρι και μετά και τα πολλά βιβλία που μπήκαν στο σπίτι μας... Κάποια από αυτά ήταν καλά, κάποια επιβεβαίωσαν τις διαφορές στα αναγνωστικά μας γούστα και κάποια ήταν εξαιρετικά! Στο σύνολο της η χρονιά ήταν καλύτερη αναγνωστικά από ότι φαινόταν ότι θα είναι, τα βιβλία, με αντίστροφη χρονολογική σειρά, είναι τα παρακάτω:


Η επιλογή του καλύτερου βιβλίου της χρονιάς ήταν δύσκολη διότι υπήρξαν δύο βιβλία τα οποία κονταροχτυπήθηκαν (μέσα μου) ως το τέλος, δεν μπορούσα να αποφασίσω ποιο από τα δύο προτιμούσα... Η τελική μου απόφαση στηρίζεται στο συναισθηματικό αποτύπωμα που μου άφησε αυτό το βιβλίο, το πόσο πολύ τελικά με συνάρπασε και με τράβηξε μέσα στην πλοκή του... Το καλύτερο βιβλίο από αυτά που διάβασα το 2023 είναι το:

"Πάρανταις" της Fernanda Melchor


Καλή χρονιά, με υγεία!

Σχόλια