Βγήκε η απόφαση για τον "Περίανδρο"...

Από τα Νέα

Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό και ως «Περίανδρο», για την επίθεση σε βάρος φοιτητών τον Ιούνιο του 1998 απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, ο οποίος φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή.

Κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα έδρας μετέτρεψε την κατηγορία του Ανδρουτσόπουλου, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος δυο ακόμη φοιτητών, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Για την κατηγορία αυτή, έπαψε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Τόσο ο εισαγγελέας όσο και το δικαστήριο τελικά, δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση στον κατηγορούμενο του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, από την ποινή του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου αφαιρείται ο χρόνος κράτησης που ξεκίνησε το 2005. Έτσι, στα τέλη του έτους ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος θα έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του.

Μετά την έκδοση της απόφασης δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ φίλων και ομοϊδεατών του κατηγορουμένου και ομάδα μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων με ανταλλαγές συνθημάτων. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη ωστόσο, φρόντισε για την απομάκρυνση πρώτα της μιας ομάδας και αργότερα της άλλης.


Για όσους δεν το πρόσεξαν με την πρώτη ανάγνωση, ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, στα τέλη του έτους θα έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του (της ποιας;;;) και αν δεν με απατούν οι νομικές μου γνώσεις θα έχει δικαίωμα αναστολής...

Εν ολίγοις, λαμβάνοντας υπ' όψη ένα σαφώς ελαφρύτερο κατηγορητήριο εναντίον του κατηγορουμένου έπειτα από εισήγηση του εισαγγελέα, η ελληνική δικαιοσύνη κρίνει ότι ένας άνθρωπος που κρίνεται ένοχος για απόπειρα δολοφονίας από πρόθεση, λόγω πολιτικής μισαλλοδοξίας, που κατηγορείται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών αλλά απαλλάσσεται λόγω παραγραφής των αδικημάτων (τι έκπληξη...) και που φυγοδικεί επτά (7) χρόνια, εάν υπηρετήσει ποινή τεσσάρων (4) ετών,συμπεριλαμβανομένης της προφυλάκισης, στοιχειοθετεί δικαίωμα για να κάνει αίτηση αναστολής της ποινής του και να επιστρέψει στην κοινωνία..

Μωρέ, συννέφιασε στον Παρνασσό..

Σχόλια