Εργάσιμη εβδομάδα μιας ημέρας!!!

Πάλι βρήκαν ευκαιρία τα κουμμούνια να κλείσουν τους δρόμους...

Εκ περιτροπής εργασία με μία ημέρα δουλειά την εβδομάδα προωθείται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μετά την απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρίας να προωθήσει την εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά την εβδομάδα.

Η συγκυρία που επέλεξε η ιδιοκτήτρια εταιρεία AbuDhabi Mar δεν είναι βέβαια τυχαία. Εντάσσεται στη λογική των πιέσεων προς την ελληνική κυβέρνηση να ικανοποιήσει οικονομικές απαιτήσεις που ανέρχονται περίπου σε 140 εκατ. ευρώ και έχουν σχέση με την κατασκευή στα ναυπηγεία δυο νέων υποβρυχίων.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία του Ισκαντάρ Σαφά που ελέγχει τα ναυπηγεία έχει επανειλημμένα διαμηνύσει προς την κυβέρνηση ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν θα μπορέσει να συντηρεί για πολύ καιρό ακόμη τον αριθμό των 1.200 εργαζομένων στα ναυπηγεία.

Στο Πεντάγωνο, το σωματείο των εργαζομένων δέχθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιώπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ενέργεια της διοίκησης των Ναυπηγειων να αποστείλει επιστολή προς το σωματείο των εργαζομένων, με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της για εκ περιτροπής εργασία μία φορά την εβδομάδα, αρχής γενομένης από τις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ για το θέμα ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση του σωματείου των εργαζομένων και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν επίσης συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Σχόλια