Μποϋκοτάζ στις φράουλες της Μανωλάδας #bloodstrawberries...

#bloodstrawberries

Περί τις 18:00, το απόγευμα της Τετάρτης 17/4, εργάτεςσε κτήματα στη Μανωλάδα Ηλείας μεταφέρθηκαντραυματισμένοι σε νοσοκομεία της περιοχής, μετά απόεν ψυχρώ πυροβολισμούς που δέχθηκαν μετά από διαξιφισμό με τρείς επιστάτες-μπράβους των εργοδοτών τους, όταν ζήτησαν να πληρωθούν δεδουλευμένα πολλών μηνών!!!

Διακόσιοι περίπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Μπαγκλαντεζανοί και άλλοι εργάτες στα χωράφια, με αφορμή την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους, απαντήθηκαν με πυροβολισμούς από τη μεριά δύο εκ των τριών επιστατών των εργοδοτών τους.

Ακολούθησε πανικός καθώς από τους εκατοντάδες πυροβολισμούς των δύο επιστατών της εργοδοσίας33 εργάτες έπεσαν αιμόφυρτοι κάτω ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια για να σωθούν από την δολοφονική απόπειρα. Οι σφαίρες , σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,τούς βρήκαν στο κεφάλι, στα μάτια, στο λαιμό, στο στήθος, σε πολλά ζωτικά όργανα.

Μάλιστα, ένας εκ των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, που επικαλείται το portal 902.gr, είναι ο ίδιος που το καλοκαίρι του 2009 είχε δέσει δύο μετανάστες εργάτες πίσω από ένα μηχανάκι και τους έσερνε στους δρόμους της Μανωλάδας με την υποψία και μόνο ότι είχαν κλέψει λίγα πρόβατα.

Στη συνέχεια, 10 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο που κείτονταν τραυματισμένοι οι εργάτες και άρχισε η άμεση διακομιδή στο τοπικό Κέντρο Υγείας και τα νοσοκομεία. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ουποδιευθυντής του Κέντρου Υγείας Βάρδας, Νίκος Χούντρας, στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το σοκαριστικό σκηνικό με τους δεκάδες αιμόφυρτους τραυματίες τού έδωσε την εντύπωση πως πρόκειται για περιστατικό από πολεμικό μέτωπο.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, οι 33 τραυματίες – έξι από αυτούς σοβαρά,μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Πύργου και στο ΓΠΝ Πατρών στο Ρίο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, ο ένας από τους δράστες συνελήφθη, ενω άλλοι δύο αναζητούνται.

Το quote είναι από σχετικό post του //Παραλληλογράφου//...
Αρχικό άρθρο από το iskra.gr...
Σχετικό search στο Google επιστρέφει αποτελέσματα και από άλλες πηγές...

Σχόλια

  1. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός και συνάμα τρομακτικό, αλλά και για προβληματισμό (τι μπορούμε να κάνουμε).

    Δεν είμαστε καθόλου στα καλά μας.
    Μου φαίνεται ότι έχει στραβώσει τόσο πολύ το πράγμα, που δεν βλέπουμε το προφανές.
    (Θα μου πεις ότι ο καθένας έχει το δικό του "προφανές".)

    ...Βόηθα, καλέ μου, μη φαγωθούμε μεταξύ μας, καταπώς λέει το τραγούδι (Ξυλούρης).



    κ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φαγωθούμε, γιατί να μην φαγωθούμε?

      Με ανθρώπους που εννοούν να πυροβολούν τον εργαζόμενο που ζητά τα δεδουλευμένα του δεν έχουμε κοινά, μόνο διαφορές...

      Διαγραφή
  2. ωραιο το blog σου!!!
    Καλως σε βρηκα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθες, χαίρομαι που σου αρέσει...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου